Stiže "mali" R8

Bez autora
Apr 06 2011

Kada se Audijev "kvatro koncept" pojavio na Salonu automobila u Parizu, iz nemačkog giganta stizale su tvrdnje da je automobil samo omaž prošlim vremenima i prikaz koncepta mogućeg dizajna budućnosti. Međutim, u Ingolštatu nisu ostali gluvi na brojne pozitivne kritike koje su stigle na račun prototipa zasnovanom na modelu "S5", tako da se pojavila mogućnost da se veoma uspeli koncept pojavi u ograničenoj serijskoj produkciji. Ako bi se to dogodilo, "kvatro koncept" bi mogao da se preimenuje u "R4", što u potpunosti odgovara njegovim tehničkim karakteristikama - petocilindričnom motoru zapremine 2,5 litara, snage 408 KS, pogonom na svim točkovima i šestostepenom manuelnom menjaču. Automobil je uglavnom izrađen od aluminijuma, karbona i još nekih materijala kojima se štedi na težini, zbog čega su i performanse na zavidnom nivou - do 100 km/h "kvatro koncept" stiže za četiri sekunde.

Stiže "mali" R8Kada se Audijev "kvatro koncept" pojavio na Salonu automobila u Parizu, iz nemačkog giganta stizale su tvrdnje da je automobil samo omaž prošlim vremenima i prikaz koncepta mogućeg dizajna budućnosti.

Međutim, u Ingolštatu nisu ostali gluvi na brojne pozitivne kritike koje su stigle na račun prototipa zasnovanom na modelu "S5", tako da se pojavila mogućnost da se veoma uspeli koncept pojavi u ograničenoj serijskoj produkciji.

Ako bi se to dogodilo, "kvatro koncept" bi mogao da se preimenuje u "R4", što u potpunosti odgovara njegovim tehničkim karakteristikama - petocilindričnom motoru zapremine 2,5 litara, snage 408 KS, pogonom na svim točkovima i šestostepenom manuelnom menjaču.

Automobil je uglavnom izrađen od aluminijuma, karbona i još nekih materijala kojima se štedi na težini, zbog čega su i performanse na zavidnom nivou - do 100 km/h "kvatro koncept" stiže za četiri sekunde.

Ukoliko Bord direktora odobri početak razvoja, produkcija bi trebalo da počne krajem ove, ili početkom sledeće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik